Green Trick® viert tiende verjaardag

Green Trick® blaast dit jaar tien kaarsjes uit. De eigenzinnige, frisgroene bloem heeft inmiddels bewezen dat hij een blijver is. 

Green Trick® is nog altijd een opvallende verschijning met zijn frisgroene, bolvormige bloeiwijze – zonder echte bloemblaadjes. Deze speling van de natuur werd ontdekt in een bed met duizendschoon (Dianthus barbatus). HilverdaKooij zag brood in de eigenzinnige bloem en nam Green Trick® op in de Sparkz®-serie. Van alle bijzondere Dianthus-soorten die in deze serie zijn ondergebracht, is Green Trick® op dit moment het meest succesvol.

Frisgroen
“De frisgroene kleur én de lange houdbaarheid maken de Green Trick een ideale bloem voor in boeketten”, zo verklaart Co Overduin van HilverdaKooij het succes. “De frisgroene kleur past echt overal bij. Door de bolvorm heeft Green Trick een aparte uitstraling. Hij springt eruit, maar domineert niet.“

Pluizig
Klaas Marck van Kwekerij Marck Westringdijk in Nieuwerkerk aan den IJssel is een van de telers van Green Trick®. Hij is in 2010 begonnen met de teelt van deze bloem. “Ik was er meteen weg van”, vertelt Klaas Marck, die zich profileert als Green Trick-specialist. “Green Trick is een opvallende verschijning. Je wilt er even aan voelen, omdat die zo pluizig oogt. Ik krijg wel eens de vraag of ze nog gaan bloeien. De bloemkelken verschijnen als kleine pluisjes die uitgroeien tot grote, groene bollen. Soms mis ik kleur in de kas, maar ik kan erg genieten van het jonge gewas waarin de frisgroene bollen verschijnen.” De grootste exemplaren gaan naar exclusieve bloemisten, die ze gebruiken in bijzonder bloemwerk. De kleinere bloemen vinden hun weg naar boeketten.

Vergroening
Green Trick® is inmiddels een vast item in het snijbloemenassortiment. “We mogen nu wel concluderen dat Green Trick® een blijver is”, zegt Co Overduin. “Het ‚groensegment‘ zal zich verder ontwikkelen. “Er zijn de afgelopen jaren verschillende nieuwe varianten bij gekomen, zoals Green Wicky® en Green Magma®, maar vooralsnog is Green Trick® de absolute leider.”

Green Trick® viert tiende verjaardag
Nach oben scrollen