Fluitist Erwin Van Gorp

Als heel jong kind was Erwin fier dat hij op een bepaald moment op zijn vingers kon fluiten. Heel der dagen stond het oefenen om dat te kunnen centraal en vanaf toen is hij het pad op gegaan van het fluiten … al fluitend de wereld rond, een leven met het geluid van de fluit, living the flute way. Daarom is het vandaag de “fluit” die hem vreugde geeft bij de trilling van zijn geluid.

Biografie:

Erwin Van Gorp…

… is uitvoerend musicus, componist, muziekleraar en muziektherapeut.

Hij studeerde af aan jazzstudio en speelde daarna als fluitist in diverse ensembles; Plymouth jazz, forest jazzkwintet, blue jazz quartet, sentido, Sur-Quartet, samhail zijn flamencoproject, de reggae groep Fyahbinghi; cultural music with a hearth beat, Fluitist bij de Senegalese muzikant Tafa Diouf,….

Als muziekleraar aan de vioolschool “ Kortjakje “ onderwees hij jonge kinderen om hun muzikale vaardigheden te ontwikkelen. Muziektherapie doceerde hij aan de hogeschool in Gent voor de afdeling creatieve therapie.

Sinds september 2OO4 is hij docent in Jazzstudio te Antwerpen aan de afdeling Indiase muziek.

Hij werkt sinds 1984 in Het GielsBos, een woongemeenschap voor personen met een ernstige verstandelijke en/of meervoudige handicap. Hieruit vloeide een samenwerking voort met muzikanten van het Londens Philharmonia Orchestra, FECO (first europeon color orchestra), met het Drake researchproject in Londen, de university of York en een samenwerking met Roland Benelux.

In 2004 rondde hij met succes zijn studies af aan het Conservatorium van Rotterdam; afdeling Indiase muziek, hoofdinstrument bansuri.

Tot op heden volgt hij nog les bij Hariprasad Chaurasia.

De inspiratie die deze grootmeester hem gaf bracht hem ook naar India om de Noord-Indiase klassieke muziek verder te bestuderen.

Begin 2007 begon hij met de begeleiding van Briezz. Briezz is een nieuwe, originele muziekgroep en het eerste orkest van personen met een handicap dat autonoom functioneert.

In 2014 musiceerde hij samen met Luc Van Laere op deze zijn laatste cd: “ Sounds around the harp “
Het intuïtieve harpspel van Luc Van Laere en de persoonlijke stijl van Erwin Van Gorp resulteerden in uitermate originele,boeiende composities.

Dagelijks te beluisteren behalve op woensdag 25/11/15, zaterdag 28/11 en zondag 29/11/15

meer info: www.erwinvangorp.be

dsc_4550

 

Fluitist Erwin Van Gorp
Nach oben scrollen