Fleuramour – persbericht – juni 2016

Van vrijdag 23 tot en met maandag 26 september 2016 stellen een honderdtal nationale en internationale floristen hun creaties tentoon tijdens het floraal event ‚Fleuramour, passion with Flowers‘. De 21ste editie van het evenement dat plaatsvindt in de landcommanderij Alden Biesen, zal dit jaar in het teken van de vier elementen staan.
De 21ste editie van Fleuramour neemt de bezoekers mee op ontdekking naar de vier elementen aarde, water, lucht en vuur. De nationale en internationale floral designers zullen dan ook rond dat thema werken. De vele honderden creaties worden getoond in de typische vertrekken van de landcommanderij zoals de kerk, het binnenhof en het kasteel.

De organisatoren verwachten net als de voorbije jaren, zo’n 15.000 bezoekers bestaande uit liefhebbers, hobbybloemschikkers en professionals.
De voorbereidingen voor dit evenement zijn alvast gestart.

Een vooruitblik op het programma

 • Hanneke Frankema en Max van de Sluis nemen de decoratie op de erekoer van de Landcommanderij Alden Biesen voor hun rekening. En hoe! De bloemsierkunstenaars beloven het ultieme totaalpakket: een indrukwekkend en verrassend spektakel met muziek, licht en kleur. Verwacht je aan een wervelende show.
 • Alex Choi zorgt samen met Jinny Park voor kippenvel in de kerk. Deze indrukwekkende ruimte roept heel wat gevoelens op. De creaties van Choi en Park voegen daarbij nog een extra dimensie toe. Neem rustig plaats in de kerk en laat de bloemen tot je spreken.
 • Naar jaarlijkse gewoonte brengt Fleuramour weer een waaier aan wedstrijden zoals de traditionele bruidsboekettenwedstrijd en tafeldecoraties in combinatie met spectaculaire verrassende shows waarin aarde, water, vuur en lucht centraal staan.
 • Ook dit jaar kunnen bezoekers genieten van hoogstaande, inspirerende demonstraties van nationale en internationale floristen (o.m. Pirjo Koppi, Ulviya Akhmedova, Carles Fontanillas, Nico Bocancea, Jolien Vanderstappen, Sofie de Boeck, Agna Maertens, Nadine Michelle, Ella Fodor, Arnauld Delheille, Fleur Creatief team, [email protected] team, …) en workshops (vrijdag 23/9 door het EMC team en zondag 25/9 door Carles Fontanillas telkens van 13 u 30 – 16 u).

Dana Winner als ambassadrice van Fleuramour
Dana Winner zet zich dit jaar volledig achter Fleuramour. Daarom werd ze verkozen tot ambassadrice. Een florale designer zal een kamer decoreren met haar lievelingsbloem, een witte calle en deze zal naar haar gedoopt worden. Naar aanleiding van haar nieuwe CD “Puur”, verwelkomt Dana Winner u tijdens Fleuramour in de intieme kerk van de Landcommanderij van Alden Biesen met een uniek en exclusief akoestisch optreden.
Nadien trakteert zij u op een drankje tijdens de Meet & Greet op het prachtige binneplein van het kasteel.

 • Wanneer – vrijdag 23/9/2016 – 19.30 uur
 • Prijs: € 60
 • Inbegrepen:
  • Akoestisch optreden van 60 min
  • Unieke setting in de vol met bloemen gedecoreeerde kerk van de Landcommanderij van Alden Biesen
  • Inkom Fleuramour (open van 10.00 uur tot 22.00 uur
 • Meet & Greet met drankje + signeersessie op het prachtige binnenplein van Alden Biesen

Wees er zeer snel bij – uitsluitend voor een beperkt en select publiek

Fleuramour – persbericht – juni 2016
Nach oben scrollen